Elias-kirjailijat kirjailijat
Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin
KOTISEUTUKIRJAILIJATIETOKANTA
Suurenna / Pienennä kirjasinkokoaPienennä kirjasinkokoaSuurenna kirjasinkokoa
 Etusivu  |  Hakuohje  |  Palaute  | Rekisteriselosteet  
Etsi kirjailija
 
 
 
Voit valita useamman vaihtoehdon valikosta pitämällä CTRL-näppäimen alhaalla.
 
 Yleistä   Tuotanto   Tekstinäytteet   Näytä kaikki tiedot   Tulosta 
 
 
‹‹ Takaisin hakutulokseen

Anne Petäinen

Lohja, Nummi-Pusula


Anne Petäinen
  • s. 1958 Vantaalla (tuolloin Helsingin maalaiskunta)
  • asunut Nummi-Pusulassa vuodesta 1995
  • biologi ja eläintieteilijä
  • kirjoittaa eläinsatuja, tekee käännöksiä, toimittaa
  • naimisissa kirjailija-toimittaja Juha Valsteen kanssa


Elämästä

Vuosi 1995 merkitsi Anne Petäisen elämässä muutosten aikaa. Kirkkonummella asunut aviopari muutti tuolloin Nummi-Pusulaan, Oinolaan. – Ensin menimme ympäröivään luontoon, joka ihastutti. Kun talokin oli ihan hyvä, päätimme muuttaa, Anne Petäinen naurahtaa. Samoihin aikoihin hän oli jäänyt pois kirjastotyöstä ja viimeistellyt ensimmäistä satukirjaansa.

Anne Petäinen opiskeli biologiaa. Opiskeluaika merkitsi kuitenkin eräänlaista ristiriitaa. Tutkijan täytyy pitää mielikuvituksensa aisoissa, kun taas sadunkertojan on päästettävä se valloilleen. Opiskelemaan Annen ajoi luonnonrakkaus, mutta kaivattuja sukulaissieluja ei yliopistosta löytynytkään. Hän valmistui luonnontieteiden kandidaatiksi vuonna 1986 ja filosofian maisteriksi 1988. Hän oli viisi vuotta töissä eläintieteen kirjastossa ja mietti omaa paikkaansa ja alaansa.

Anne Petäisen ja Juha Valsteen elämä jakautuu tavallaan kahtia. Aina kun on mahdollista, he lähtevät matkalle. He viettävät ainakin kuukauden vuodesta ulkomailla, etenkin Afrikassa, jota he sanovat biologin ja eläintieteilijän paratiisiksi. Matkat ovat irtiotto töistä – mutta vain tavallaan. Anne pitää matkoilla tarkkaa päiväkirjaa, Juha on kirjoittanut matkoista kirjan, jossa on myös Anne ottamia kuvia, sillä molemmat kuvaavat. Näin aviopari toimii yhdessä ja täydentää toistensa työtä. Annellakin on suunnitteilla matkakirjoja, sillä materiaalia riittää.