Elias-kirjailijat kirjailijat
Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin
KOTISEUTUKIRJAILIJATIETOKANTA
Suurenna / Pienennä kirjasinkokoaPienennä kirjasinkokoaSuurenna kirjasinkokoa
 Etusivu  |  Hakuohje  |  Palaute  | Rekisteriselosteet  
Etsi kirjailija
 
 
 
Voit valita useamman vaihtoehdon valikosta pitämällä CTRL-näppäimen alhaalla.
 
 Yleistä   Tuotanto   Teokset   Lähteet   Linkit   Näytä kaikki tiedot   Tulosta 
 
 
‹‹ Takaisin hakutulokseen

Armas J. (Josef) Pulla


Kapteeni Leo Rainio, L. Rainio, Leo Rainio

Vihti


  • Armas J. (Josef) Pulla
  • 29.3.1904 (Viipuri) – 14.12.1981 (Helsinki)
  • Viipurin suomalainen lyseo
  • toimittaja, mainostoimittaja
  • salanimet: Kapteeni Leo Rainio, Kapteeni L. Rainio, Leo Rainio
  • kesävihtiläinen

Viipurissa vuonna 1904 syntynyt Armas J.Pulla oli ammatiltaan mainostoimittaja ja toimittaja. Mainosalalla Pulla toimi Erva-Latvala Oy:n palveluksessa sekä toimittajana (1933-1948) että apulaisjohtajana (1948-1964). Kauppa ja Koti-lehden päätoimittaja Pulla oli vuosina 1964-1969. Päivätyönsä ohella Pulla oli myös monipuolinen ja tuottelias kirjailija. Hänen tunnetuimpia kirjojaan ovat laajaa suosiota nauttineet Ryhmy ja Romppanen -seikkailuromaanit, joista useimmat julkaistiin viime sotien aikana.

Pulla oli myös piirtäjä ja taiteilija, Pulla kuvitti itse mm. teoksen Lipeäkala (Kirja, 1927). Hänet tunnettiin myös gastronomina ja Ranskan ystävänä. Pulla toimi Suomen Kirjailijaliiton johtokunnassa vuosina 1950-1957.

Pulla oli kesävihtiläinen. Hän hankki perheelleen kesänviettopaikaksi mökin Vihdin Olkkalasta 1930-luvulla. Armas J. Pullan nuorin poika entisöijä Jorma Pulla osti Vihdin Olkkalan kartanon vuonna 1997. Jorma Pullan kunnostama kartano on Pullan suvun hallussa ja suosittu matkailukohde, lisätietoa kartanosta http://www.olkkalankartano.fi Kartanoon on sijoitettu Armas J. Pullan työhuone.

Jorma Pulla oli mukana perustamassa kirjailijan nimikkoseuraa vuonna 2003. Seura julkaisi Pullasta teoksen ”Jees, sanoi Armas J. Pulla” vuonna 2004, kirjan kirjoitti seuran puheenjohtaja Martti Sinerma. Pullan kirjoittamat muistelmat julkaisi Otava vuonna 1980 nimellä ”Viipurlaisii muisteloi ja pariisilaisii”, myös teoksen kuvitus on Pullan tekemä.

Pulla kuoli Helsingissä vuonna 1981.

Lappeenrannan kirjaston artikkeli Armas J. Pullasta Carelica-kirjailijat verkkosivuilla http://www.lappeenranta.fi/?deptid=13011