Elias-kirjailijat kirjailijat
Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin
KOTISEUTUKIRJAILIJATIETOKANTA
Suurenna / Pienennä kirjasinkokoaPienennä kirjasinkokoaSuurenna kirjasinkokoa
 Etusivu  |  Hakuohje  |  Palaute  | Rekisteriselosteet  
Etsi kirjailija
 
 
 
Voit valita useamman vaihtoehdon valikosta pitämällä CTRL-näppäimen alhaalla.
 
 Yleistä   Tuotanto   Kirjoittamisesta   Teokset   Palkinnot   Lähteet   Näytä kaikki tiedot   Tulosta 
 
 
‹‹ Takaisin hakutulokseen

Aili Konttinen

Vihti


Aili Konttinen
  • syntyi Viipurissa 4.3.1906 ja kuoli Vihdissä 1.9.1969
  • kävi viisi luokkaa Viipurin uudessa yhteiskoulussa
  • valmistui kansakoulunopettajaksi Suistamon seminaarista vuonna 1925
  • jäi eläkkeelle opettajan työstä vuonna 1963

Alakansakoulun opettajaksi Aili Konttinen valmistui 19-vuotiaana. Ensimmäinen opettajanpaikka oli Jääsken Rouhialan kansakoulussa, jossa alakoulu aloitti toimintansa vuonna 1927. Sodan jälkeen Konttinen muutti
Vihtiin, jossa hän toimi Palojärven koulun opettajana vuosina 1941-1963.

1930-luvulla Aili Konttinen ryhtyi työnsä ohessa kirjailijaksi. Kolme vuosikymmentä jatkuneella kirjailijan urallaan Konttinen kirjoitti lukuisia teoksia, pääasiassa lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Aili Konttinen rakasti yksinäisyyttä, mutta ei ollut kuitenkaan erakko. Opettajan työhön hän suhtautui hyvin velvollisuudentuntoisesti. Hänen mielestään kansakoulunopettajan piti järjestää opintokerhoja tavallisen ope-tuksen lisäksi ja ylipäänsä osallistua kylän kulttuurielämään.

Konttinen jäi eläkkeelle opettajantyöstään vuonna 1963. Hänellä oli Vihdin Palojärvellä omakotitalo, jonka pihaa hoitaessa eläkepäivät kuluivat. Konttinen oli innokas kotipuutarhuri ja hänen hoidossaan kukat kukoistivat. Konttinen rakasti kotiaan, eikä hän mielellään lähtenyt pidemmille matkoille. Päivän kestäville matkoille hän kyllä lähti, mutta pidemmät olivat jo epämieluisempia, yöksi hänen piti päästä omaan sänkyyn.

Ansioistaan kirjailijana tasavallan presidentti myönsi Aili Konttiselle Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan Ritarimerkin vuonna 1969.

Kirjailijan loppu oli traaginen: häiriintynyt entinen oppilas tappoi Aili Konttisen tämän omalla kotipihallaan vuonna 1969.