Elias-kirjailijat kirjailijat
Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin
KOTISEUTUKIRJAILIJATIETOKANTA
Suurenna / Pienennä kirjasinkokoaPienennä kirjasinkokoaSuurenna kirjasinkokoa
 Etusivu  |  Hakuohje  |  Palaute  | Rekisteriselosteet  
Etsi kirjailija
 
 
 
Voit valita useamman vaihtoehdon valikosta pitämällä CTRL-näppäimen alhaalla.
 
 Yleistä   Tuotanto   Lähteet   Näytä kaikki tiedot   Tulosta 
 
 
‹‹ Takaisin hakutulokseen

Kirsti Kuusela

Vihti


Kirsti Kuusela
  • s. 16.5.1924 Orimattilassa
  • k. 2013 Vihdissä
Opinnot ja työelämä:
  • Kansakoulu, jonka sota keskeytti
  • Orimattilassa maanlunastuslautakunnan toimistoapulaisena ja kartanpiirtäjänä 1945-1948
  • Vihdin kunnan kanslisti, toimistosihteeri ja kulttuurilautakunnan sihteeri ja kulttuurisihteeri 1960 - 1987, jolloin jäi eläkkeelle.
Kirsti Kuusela oli Vihdin ensimmäinen kulttuurityöntekijä:
” Kirsti Kuuselalla on ollut kyltymätön tiedon halu: 1970- ja 1980 –luvuilla hän osallistui vuosittain useampaan seminaariin, kursseille, opintomatkoille sekä opiskeli Vaasan, Tampereen ja Turun kesäyliopistoissa…
…Suomessa kunnallista kulttuuritoimintaa suunniteltiin useita vuosia 1970-luvulla, kulttuuritoimen kokeilu aloitettiin Saarijärven ja Kinnulan kunnissa sekä Jyväskylän maalaiskunnassa. Aino Mansikkaviita ja Kirsti Kuusela kävivät tutustumassa Saarijärven kulttuuritoimintakokeiluun. Sen seurauksena tarmokkaat naiset saivat aikaan kulttuurilautakunnan perustamisen Vihtiin jo ennen varsinaisen kulttuuritoimintalain (1974) tuloa.  Toiminta alkoi vuoden 1974 alussa….
…Kirsti Kuuselan luontaiset organisatoriset kyvyt tulivat käyttöön, kun hän alkoi luoda kulttuurijärjestöverkostoa Vihtiin. Paikalliset järjestöt luetteloitiin, houkuteltiin tekemään yhteistyötä, tiedottamaan toimistaan. Järjestöjen avustusjärjestelmä organisoitiin, kansalaisopiston kanssa suunniteltiin yhteisiä luentosarjoja, mm. ”Järjestöt esiin”- ja Opaskurssi. Tarkastettiin seura- ja työväentalot (yhteensä 12), jaettiin avustuksia talojen kunnostamiseen, järjestettiin teatterimatkoja, n. 8-10 kertaa vuodessa, aloitettiin konserttitoiminta, teatteri- ja lausuntaillat, järjestettiin tapahtumia eri kyliin ja yhteistyötä nuorisotoimen kanssa (nuorison taidetapahtumat) sekä kotiseututyön koulutusta opettajille ja harrastajille.” (Pirkko Aurell).