Elias-kirjailijat kirjailijat
Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin
KOTISEUTUKIRJAILIJATIETOKANTA
Suurenna / Pienennä kirjasinkokoaPienennä kirjasinkokoaSuurenna kirjasinkokoa
 Etusivu  |  Hakuohje  |  Palaute  | Rekisteriselosteet  
Etsi kirjailija
 
 
 
Voit valita useamman vaihtoehdon valikosta pitämällä CTRL-näppäimen alhaalla.
 
 Yleistä   Tuotanto   Teokset   Tekstinäytteet   Lähteet   Näytä kaikki tiedot   Tulosta 
 
 
‹‹ Takaisin hakutulokseen

Risto Heikkilä

Lohja, Sammatti


Risto Heikkilä
  • syntynyt 24.06.1940 Helsingissä
  • teologian lisensiaatti, kirkkoherra, lääninrovasti
  • puoliso: Marja-Liisa, e. Paavilainen (synt. 1941, Turku)
  • lapset: Leena Aulikki Simola (synt. 1966, Turku), Jukka-Pekka Heikkilä, (synt. 1967, Turku) ja  Maria Teresia Heikkilä (synt. 1977, Forssa)  

Risto Heikkilä on kotoisin Nummi-Pusulasta, Salonkylästä, jossa vanhemmat pitivät Torsti-nimistä tilaa. Hän kävi keskikoulun Saukkolassa, jonka jälkeen hän aikoi puutarha-alalle. Syksyllä 1958 hän työn ohella jatkoi kuitenkin opintojaan, ensin yksityisesti ja sitten Lohjan Yhteislyseossa. Tähtitiedekin kiinnosti, mutta käytännön syistä ura vaikutti miltei mahdottomalta. Osittain isän toivomuksesta, mutta omaa tahtoa noudattaen hän valmistui papiksi vuonna 1966 (Helsinki). Heikkilä toimi lyhyen aikaa Vantaankosken seurakunnassa 1966 ja sen jälkeen seitsemän vuotta Turun tuomiokirkkoseurakunnan papiston apulaisena. Vuonna 1973 Heikkilä valittiin Forssan seurakunnan kirkkoherraksi ja vuodesta 1994 lähtien hänestä tuli myös Koijärven kirkkoherra hoitaen molempia tehtäviä aina eläkkeelle siirtymiseensä saakka 2002.  Risto Heikkilä on ollut Kirkolliskokouksen jäsen 1978-1986, Tampereen hiippakunnan jumaluusoppinut asessori 1977-1983 ja Tammelan rovastikunnan lääninrovasti 1982-2002.

Kesäpaikkana on vuodesta 1969 lähtien ollut Sammatin Leikkilän kylä, jossa hän nykyisin asuu vaimonsa kanssa kaikki kesäkuukaudet.