Elias-kirjailijat kirjailijat
Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin
KOTISEUTUKIRJAILIJATIETOKANTA
Suurenna / Pienennä kirjasinkokoaPienennä kirjasinkokoaSuurenna kirjasinkokoa
 Etusivu  |  Hakuohje  |  Palaute  | Rekisteriselosteet  
Etsi kirjailija
 
 
 
Voit valita useamman vaihtoehdon valikosta pitämällä CTRL-näppäimen alhaalla.
 
 Yleistä   Tuotanto   Kirjoittamisesta   Teokset   Tekstinäytteet   Lähteet   Näytä kaikki tiedot   Tulosta 
 
 
‹‹ Takaisin hakutulokseen

Sirpa Tabet

Karjalohja, Lohja


Esikoisteoksessa Punainen metsä (1989) on historiallisia aineksia. Päähenkilö Anna siirtyy auto‑onnettomuudessa edellisen vuosisadan puoleenväliin. Hän sopeutuu ulkoisesti ympäristöönsä, mutta sisäisesti pysyy omana itsenään. Häntä pidetään noitana koska hän osaa mm. lukea ja uida. Jo esikoiskirjassaan Tabet aloittaa yllätyksellisten loppujen sarjan. Hänen jokaisessa romaanissaan jännitys säilyy viime sivuille saakka. 
Tabet kuvaa kirjoissaan mielellään menneisyyttä, henkilöt ovat menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden summia. Teoksissa ei ole salapoliiseja eikä ammattirikollisia, vaan hänen ihmisensä ovat tavallisia ihmisiä, joille sattuu outoja tapahtumia. 
Toisessa romaanissa Ovi (1989) päähenkilö Mikko Parviainen katoaa ja hänen veljensä Petri ryhtyy etsimään häntä. Veljesten erilaisuus korostuu, kun Petri yrittää ymmärtää veljensä kohtaloa. Romaanista on tehty TV‑sarja Kadonnut veli vuonna 1995.
 
Jesreelin koirat (1991) on sijoitettu osaksi Lohjalle, Routiolle. Enteet ja uhat ovat juonenkehittelyssä
avainasemassa. Päähenkilö Terttu Linna hankkii itselleen leskeksi jäätyään työpaikan ja ryhtyy jäljittämään vanhoja ystäviään. Hän sotkeutuu parikymmentä vuotta sitten tapahtuneeseen rikokseen. 
Tähkäyö (1994) ja Hämärän lapset (1997) sijoittuvat rautakauteen. Tähkäyöstä ei alunperin pitänyt tulla dekkaria, mutta sellaiseksi se kuitenkin muodostui.  Päähenkilö on Tuura, jolla on miehenä Arimo, kylän mahtimies. Tuura on kuitenkin mieltynyt nuoreen Otsoon. Muinaiset uskomukset ja enteet luovat jännitteitä ihmisten elämään ja kun lisäksi yhteisössä tapahtuu outoja asioita, ovat jännityskirjan ainekset kasassa. Hämärän lapsissa  pihaan ilmestyy salaperäinen, puhumaton poika, jonka Tuura ottaa suojelukseensa. Kylässä alkaa tapahtua outoja asioita.
Kissan vuosi (1995) on psykologinen jännitysromaani. Päähenkilö Hanna työskentelee mainostoimistossa, Sirpa Tabetin omassa entisessä työympäristössä. Työnkuvaus on tarkkaa ja täsmällistä. Hanna hankkii sivutuloja ennustamalla kädestä. Iltaisin käy hänen kotonaan asiakkaita, jotka haluavat kuulla tulevia tapahtumia. Yhtäkkiä katoaa hänen asiakkaansa Anne ja myöhemmin myös hänen työtoverinsa Kisse. Hanna pohtii omalla arkijärjellään mahdollisia syitä, mutta mukaan tulee myös hänen ennustajantaitonsa. Niistä vain ei aina löydy tulkintaa. Pian hän huomaa olevansa itsekin uhattuna. Lukija kokee jännityksen painostavana, se luodaan pienillä asioilla ja ajatuksilla. Kirjasta on tehty Tv-sarja Kadonnut näky v. 1997. 
Toimittaja Paula Mikkola on päähenkilönä kirjoissa Äidin tyttö, Yöleikki ja Varjomies. 
Yöleikissä (1999) freelance‑toimittaja Paula Mikkola alkaa selvittää vuosia sitten kuolleen miehensä Tomin kohtaloa. Paula on Onni‑lehden toimittaja. Tapahtumat sijoittuvat Helsingin keskustaan ja Vantaalle. Paikat ovat kirjoittajalle tuttuja, sen lukija huomaa pikkutarkasta miljöökuvauksesta. Tapahtumiin liittyy useampi outo kuolema. Useissa Tabetin kirjoissa liikkuu maaginen taso, johon lukija voi itse uskoa tai olla uskomatta.
 
Varjomies (2001) sai alkunsa Lohjan linja‑autoaseman kaavamuutoksesta, jossa linja‑autoaseman paikalle rakennettaisiin iso supermarket. Tapahtumapaikka on kuitenkin Lohjan sijasta Vantaa, päähenkilö yksinhuoltajaäiti Leeni Ruohonen. Hän saa mielenkiintoisen tarjouksen: mikäli hän lähtisi tyttäriensä kanssa ulkomaille, rahahuolet olisivat ikuisesti ohi. 
Lohikäärmetalvi (2002) "Lohikäärmetalvi kertoo keski-ikäisestä, eronneesta naisesta, jonka elämä tuntuu muuttuneen ahtaaksi huoneeksi, kunnes eräänä tammikuisena iltana ovikello soi...
Siitä alkaen Sini-Marjan elämä muuttuu täydellisesti ja hän kietoutuu rikoksen ja petoksen verkkoon tietämättä enää, mikä on totta ja mikä harhaa. Totuuden selvittämiseksi hänen on ratkaistava kolme tehtävää, toinen toistaan vaikeampia. Ja näkymätön uhkaaja tuntuu seuraavan hänen jokaista askeltaan.Kirja kertoo petoksesta ja petetyksi tulemisesta. Se kertoo myös yksinäisyydestä ja sen voittamisesta. Joskus on hävitettävä kaikki vanha, jotta uutta pääsee syntymään."
Syyttäjä, poliisi ja tuomari (2003)
Onnen kauppaa (2006)